دوران حاملگی هفته به هفته
پیگیری روند رشد جنین در دوران حاملگی هفته به هفته شاهد تغییراتی در اندازه، وزن گیری و شکل گیری اندام های حیاتی جنین است. پس از لانه گزینی، رشد امبریو آغاز می شود و اندازه جنین در هفته های مختلف بیشتر و بیشتر می شود.
4 هفته اول
در 4 هفته ی اول جنین درون ساک حاملگی قرار می گیرد. در این مدت سلول های بنیادی تکثیر می شوند تا بتوانند بخش های مختلف بدن جنین را تشکیل دهند.
4 هفته دوم
در 4 هفته دوم یا ماه دوم بارداری جنین به اندازه ی یک دانه ی لوبیا است. در ماه دوم بارداری جنین به طولی حدود 1.5 سانتی متر می رسد. سلول های مغزی برای تشکیل اولین مسیر های عصبی تکامل پیدا می کنند.
4 هفته سوم
در انتهای 4 هفته ی سوم جنین به طول 7 تا 8 سانتی متر می رسد. در این زمان انگشت های کوچک جنین شکل می گیرند. جنین در این زمان حتی می تواند انگشت خود را دهانش بگذارد و بمکد.
4 هفته چهارم
در ماه چهارم بارداری اندازه ی جنین به حدود 13 سانتی متر و وزن آن به 140 گرم می رسد. استخوان بندی جنین پس از ماه چهارم شروع به شکل گیری کرده و از حالت نرم به حالت استخوانی سفت مبدل می شود.
4هفته پنجم
در انتهای ماه پنجم ابرو ها و پلک های جنین تشکیل می شوند و اندازه ی جنین بیش از 27 سانتی متر خواهد بود. البته جنید در حالت جمع شده در رحم قرار دارد، این اندازه مربوط به زمانی است که بتواند کاملاً صاف قرار بگیرد.
4 هفته ششم
در حدود هفته 25 بارداری وزن جنین به 660 گرم می رسد و پوست آن در حال شکل گیری و جمع کردن چربی در زیر خود است.
4 هفته هفتم
در این زمان یعنی در انتهای ماه هفتم جنین قادر خواهد بود پیک های خود را باز و بسته کند و احتمالاً می تواند اطراف خود را ببیند.
4 هفته هشتم
در انتهای ماه هشتم حاملگی یا حدود هفته 32 بارداری وزن جنین به حدود 2.2 کیلو می رسد. در این زمان ریه ها تکامل پیدا می کنند و احشاء بدن وی با چربی احاطی می شوند.
4 هفته نهم
در این زمان جنین آماده ی تولد است. بارداری می تواند تا 40 هفته نیز طول بکشد. میانگین قد کودکانی که به دنیا می آیند 50 یا 51 سانتی متر است و در حدود سه و نیم کیلو گرم باید وزن داشته باشند. در این مدت جنین می چرخد و سرش برای زایمان طبیعی رو به دهانه رحم قرار می گیرد.
گذران دوران حاملگی هفته به هفته طی می شود و کودکی پا به دنیا می گذارد.
منبع
نظر بدهید