دانستنی ها درباره وزوز کردن گوش
تا به حال شده با خاموش کردن همه وسایل و دستگاه های صدازا ، متوجه صدای ریزی در گوش و مغز خود شوید ؟ شاید در ابتدای کار برایتان عجیب و تازه باشد اما هنگامی که این صدای کسل کننده برای ساعت ها ادامه داشته باشد ، حاضرید دستگاه ها را دوباره روشن کنید تا توجه تان به آن ها معطوف شود و این وزوز مزاحم را برای مدتی فراموش کنید .
عوامل موثر در وزوز کردن گوش
استفاده از واکمن ها، تلفن همراه با هندزفری و… با صدای زیاد، به مرور زمان، شخص را دچار کاهش شنوایی میکند که پس از گذشت مدتی بیمار متوجه این کاهش شنوایی می شود، اما آن هنگام برای درمان جراحی و طبی بسیار دیر است. با از بین رفتن شنوایی، ترمیم آن غیرممکن است.
کسانی که در معرض صداهای بلند و ضربات صوتی به گوش هایشان وارد می شود مانند ؛ نوع شغلی که دارند ، صدای بوق ماشین و ترافیک ، باندهای خودرو ، هدفون و بسیاری از اصواتی که با آنان در تماس هستند، باعث می شود که به مرور زمان ،گوش شروع به وزوز کردن و سوت کشیدن می کند . اصطلاحا به نوع عارضه “ضربه صوتی” می گویند .
وزوز کردن گوش ؛ از طریق صداهای مکرر و نسبتا بلندی که در دوره های طولانی مدت به آن ها گوش داده می شود ، که اصولا در ابتدای انجام آن , اثری دریافت نخواهید کرد اما عوارض خود را پس از چند سال بروز خواهد داد .
آیا وزوز کردن گوش درمان می شود
متاسفانه ضربات صوتی طی دقیقه ها ، روزها و سال ها تخریب خود را به گوش ها وارد آورده اند و نمی توان به طور قطع کاری انجام داد . البته داروهایی وجود دارد که 30 درصد از مشکل گوشی این افراد را می تواند درمان کند .چرا فقط 30 درصد درمان میشود؟
نکته اینجاست که این بیماری به 2 بخش اصلی در بدن مربوط می شود ؛ بخش عصبی و مغزی ، بخش گوشی ،70 درصد دیگری که از توان این دارو خارج است مربوط به اعصاب و مغز بیمار می باشد .
علت سوت کشیدن گوش چیست
در رابطه با این عارضه باید گفت که به سلول هایی که در منطقه شنوایی وجود دارند ، یک شوک موقتی وارد میشود ، بعد از مدتی به خودی خود درمان می شود ؛ شوک های ناگهانی مانند ضربه های فیزیکی که به ناحیه سر وارد می شود ، ضربه توپ به سر ، ترکیدن ترقه و بادکنک در کنار گوش وغیره میباشند.
چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم
گوش عضوی حساس می باشد و ترمیم ، پاکسازی و شناسایی امراضی که مربوط به آن هاست برعهده متخصصین گوش و حلق و بینی می باشد.افراد به محض دیدن علائم درد و عفونت باید به پزشک متخصص مراجعه فرمایند.
چگونه از گوش ها مراقبت کنیم
مواردی که باید در مورد گوش ها رعایت کنید بدین ترتیب می باشد ؛
1. از پاك كردن گوش با اشياي خارجي نظير كليد، چوب كبريت و گوش پاك كن جدا خودداری کنید زیرا يكي از موارد عفونت گوش خارجي است.
2.چربي موجود در گوش از ترك خوردن پوست گوش جلوگيري كرده و سبب نرمي پرده آن ميشود. خاصيت اسيدي جرم موجود در گوش از رشد قارچها و باكتريها در گوش نيز پيشگيري ميكند. بنابراین نباید جرم گوش را پاک کرد حتی بوسیله گوش پاک کن، چه بسا استفاده از گوش پاک کن باعث فشرده شدن جرم ها شده و فرد را مجبور به شستشوی گوش کند.
3.اگر ناچار به کار کردن در محیط پر سر و صدا هستید ، حتما از پلاگهای مخصوص گوش و گوشی های محافظ گوش استفاده كنید.
4.از ورود عمدی آب و مواد شوینده مانند شامپوها به داخل مجرای گوش در حین استحمام اجتناب كنید همچنین از شنا كردن در آبهای آلوده بپرهیزید.افراد سالم نباید نگران آبی باشند که داخل گوش نفوذ کرده است چرا که معمولا این آب خود به خود از گوش خارج می شود،
5.هنگام استحمام، شامپو یا رنگ مو به طور ناخواسته وارد کانال گوش می شود که باعث به وجود آمدن خارش و به دنبال آن عفونت گوش خارجی می شود، بنابراین باید مراقب بود تا این مشکل ایجاد نشود.
6.گوش خارجي را در برابر تغييرات جوي محافظت كنيد زيرا ممكن است دچار آفتاب سوختگي ويا سرمازدگي گردد.
7.واکمن ها، تلفن همراه با هندزفری و… توصیه می شود از این وسایل با شدت صوت پایین استفاده شود.
نظر بدهید