بیماری اسکولیوز چیست
اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات یک عارضه ی پزشکی است که در آن، ستون فقرات دچار انحنا در طرفین می شود. ستون فقرات یک فرد مبتلا به این بیماری (انحراف ستون فقرات) عمومی، ممکن است به جای خط مستقیم شبیه به حرف S لاتین باشد.
حدودا 2 درصد کل افراد، دارای انحراف ستون فقرات بوده که تقریبا 10 درصد از آن ها شدید می باشند. انواع مختلف اسکولیوز (انحراف ستون فقرات ) بر اساس محلی از ستون فقرات که بیشترین خمیدگی را دارد، نام گذاری می شوند.
انحراف بیشتر در کدام ناحیه است
این خمیدگی ها بیشتر در نواحی سینه ای (میانه ی پشت) و ناحیه ی تقاطع بخش های سینه ای و کمری ستون فقرات، به وجود می آیند. اسکولیوز (انحراف ستون فقرات) معمولا در گردن به وجود نمی آید.
اوایل دوره ی نوجوانی، به خصوص در بین سنین 11 تا 14 سال، زمان مناسب برای معاینه ستون فقرات از نظر این بیماری (انحراف ستون فقرات)می باشد. در صورتی که این بیماری در زمان جوانی درمان نشود، می تواند در بزرگسالی پیشرفت کند؛ بنابراین در هر مرحله ای هم که باشد، تشخیص و درمان اسکولیوز مانع از پیشرفت این بیماری می شود
هر چند که ما اغلب انحراف ستون فقرات (اسکولیوز) را به عنوان بیماری کودکان و نوجوانان میپنداریم، اما مطالعات اخیر، شیوع و اثرات این بیماری در بزرگسالان را نشان میدهد.
بیماری اسکولیوز در چه سنی بیشتر است
در حالی که نرخ این بیماری در نوجوانان در حدود 2 تا 4 درصد برآورد شده است، در بزرگسالان سالم بالاتر از 60 سال،نرخ 68% شناسایی کرده اند.واضح است که نرخ اسکولیوز در واقع با افزایش سن، بیشتر میشود.
علایم بیماری اسکولیوز
- باسن نامتقارن
- شانه های نامتقارن
- استخوان یکی از کتف ها، برجسته تر از دیگری باشد
- خمیدگی بدن به یک سمت
بر خلاف عقیده ی عمومی، اسکولیوز در اثر حالت بد بدن به وجود نمی آید؛ با این حال، ممکن است در اثر ضعیف بودن ماهیچه های اطراف ستون فقرات، خمیدگی در این ناحیه پیشرفت کند.
نظر بدهید