خانه » کدام ورزش برای افزایش بازدهی مغز مفید است
کدام ورزش برای افزایش بازدهی مغز مفید است
کدام ورزش برای افزایش بازدهی مغز مفید است
بهداشت و سلامت

کدام ورزش برای افزایش بازدهی مغز مفید است

شما چه ورزشی را انتخاب میکنید

شما ترجیح می دهید چگونه ورزش کنید ؟ با دویدن ؟ با وزنه برداری؟ با ورزش های رزمی ؟ یا ورزش های هوازی؟ورزشهای مختلفی برای سلامتی بدن و روان وجود دارد ، اما سوال اینجاست که چه ورزشی مناسب با عملکرد مغز است؟این سوال طرح شده توسط محققین دانشگاه Jyvaskyla در فنلاند بررسی شده و نتایج غافلگیرکننده ای هم به دنبال داشته است که در ادامه به آن  می پردازیم.

فواید ورزش برای عملکرد بهتر مغز

این نخستین باری نیست که محققین در مورد تاثیر ورزش و تحرک بدنی بر روی مغز مطالعاتی انجام داده اند،مطالعات پیشینی که بر روی تعدادی از دانشجویان سال دوم انجام داده بودند نشانگر آن بود که  ورزش توانایی های آموزشی و ادراکی دانشجویان را تقویت می کند و همچنین از تحلیل رفتن مغز و ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.

حال آن که بار دیگر دانشمندان این مساله را زیر ذره بین برده اند با این تفاوت که فعالیت های ورزشی را به صورت تک تک و جداگانه با یکدیگر بررسی کرده تا در پایان دریابند ؛ کدام نوع برای افزایش بازدهی مغز بهتر عمل می کند.در مجله علمی Journal of Physiology با در نظر گرفتن مطالعات قبلی و توسعه اطلاعات جدید در این باره به این نتیجه رسیده اند که ورزش و  فعالیت های بدنی تعداد سلولهای مغزی را افزایش میدهد. دانشمندان با در نظر گرفتن این اطلاعات آزمایش تازه ای بر روی حیوانات آزمایشگاهی کردند .

آزمایش موش ها و عملکرد مغز

این آزمایش را با گروهی از موشهای آزمایشگاهی نر انجام دادند .  به بدن این موش ها ماده ای تزریق کردند که سلول های جدیدی که بوجود می آیند را شناسایی و علامت گذاری کند.محققین آن ها را به چهار گروه بر اساس نوع رشته ورزشی ای که برایشان در نظر گرفته بودند ، تقسیم کردند. انواع ورزش های تدارک دیده شده عبارت بودند از ؛ دویدن ، ورزش های قدرتی ، ورزش هایی متناوب و ورزش های کم تحرک

  • برای دوندگان ؛ وسیله چرخنده فلزی ای را گذاشتند که هر موقع تمایل داشتند به درون آن بروند و بدوند. هیچ تحمیلی برای این گروه از موش ها وجود نداشت.
  • برای گروهی که ورزش های قدرتی انجام می دادند ؛ با آموزش هایی که به این گروه داده شد، برای آن ها دیواری قرار دادند تا با وزنه های کوچکی که به دم هایشان متصل می گشت خود را به بالای دیوار برسانند.
  • برای گروه سوم تردمیل بسیار کوچکی قرار دادند که یکی در میان دوی سرعتی و دوی آرام به مدت 15 دقیقه هر روز و به طور تناوبی انجام می دادند.
  • و در مورد آخرین گروه ، این موش ها تنها برای مورد قیاس واقع شدن در این آزمایش حضور داشتند (به طوری که محققین تفاوت را از طریق این گروه دریافت می کردند.)

نتیجه آزمایش چی بود

بعد از هفت هفته، هر یک از موش ها برای بررسی تغییرات بوجود آمده از گروه شان جدا شدند، نتایج بدین صورت ملاحظه شد ؛ موش هایی که وزنه ای را به بالای دیوار حمل می کردند با اینکه از لحاظ جسمی از دیگر موش ها تنومند تر و درشت تر شده بودند، اما هیچ نشانه ای از تشکیل سلول های نوظهور یا بافت جدیدی در مغزشان یافت نشده بود .آن دسته از موش هایی که ورزش های تناوبی انجام می دادند (ابتدا سرعت بالای تردمیل ,بعد سرعت پایین و مجددا سرعت بالا) وضعیت سلول های مغزی شان از موش هایی که بی تحرک بودند خیلی بهتر بود؛ اما تغییر اساسی ای بر سلول هایشان اِعمال نشده بود.موش های دونده که بر مبنای انتخاب زمانی خودشان بر روی چرخ فلزی رفته اند بیشترین علائم را در مغزشان دارا بودند، محققین می توانستند مسافت هایی که این موش ها در طول هر روزشان طی کرده بودند را از روی تعداد سلول های نوظهور مغزی شان محاسبه کنند.

توجه داشته باشید که رویدادی که در مغز موش ها رخ داد ممکن است به طور قطع مانند مغز موش ها در مغز انسان اتفاق نیفتد، اما بدلیل شباهت هایی که بین انسان ها و موش ها وجود دارد .

با ورزش مغز خود را فعال کنید

نتیجه گرفته شده از این آزمایش نمایانگر آن است که هر چه قدر انسان پویاتر و جنب و جوش بیشتری داشته باشد ، ورزش های پرتحرکی مانند ؛ ورزش های آبی، ورزش های گروهی ، ورزش های رزمی ، ورزش های پرشی ،دویدن،وزنه برداری ، رقصیدن و غیره انجام دهد ،مغز خود را همواره فعال نگه خواهد داشت. همان طور که تمرین ها و دویدن برای سلامت جسمی انسان مفید است به همان مقدار برای بازدهی و عملکرد بهتر مغزی وی کارآمد و فوق العاده می باشد.

 

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید