اولین ساعت هوشمند بریلی در جهان
ساعت جدیدی که به تازگی قرار است در ویترین ساعت فروشی ها به چشم بخورد, دارای نام جالبی یعنی ” نقطه ” و ساعت مخصوص افراد نابینا طراحی شده است, صفحه صاف و صیغلی شکل آن یک مسیر مجزایی را نسبت به ساعت های دیگر پیموده تا به اینجا برسد که تفاوت هایی را هم دارد , نقطه نوعی ساعت کمکی بین دیگر ساعت های هوشمند است.
در گذشته ساعت هایی که برای این افراد خاص تدارک دیده بودند صوتی بوده و زمان را به صورت یک نوار از پیش ضبط شده به فرد نابینا به اطلاع می رساند ,
طراحان با در نظر گرفتن قدرت ها و حس های دیگر این افراد ؛ شنوایی ,چشایی ,بویایی و البته لامسه در جستجوی طراحی ای خلاق و کار آمد بودند. مطمئنا حس های چشایی و بویایی آن هدف متعالی که طراحان در سر می پروراندن را نمی توانست به نتیجه صحیحی برساند.
بدین ترتیب در ازای صوت و شنیدن , حروف بریل را با حس لامسه دخیل نمودند و سطح خارجی صفحه ساعت را از آن نقاط متشکل گرداندند ,به طوری که فرد نابینا با لمس سطح ساعت می تواند زمان معین را بخواند.
صفحه دایره ای شکل آن نمایانگر چهار بخش یا همان حرف جداگانه می باشد , همین ظاهر منحصر به فرد موجب خاص شدن این ساعت مچی در نوع خود گشته است.
چگونگی ساخت و استفاده از آن
شاید در نگاه اول طرز استفاده و کاربرد آن ساده به نظر برسد اما همین ظاهر ساده و غلط انداز نزدیک به سه سال زمان برده تا نقطه ها در جایی درست, اعداد را نمایش دهند و از ناهمواری های موجود در این پروسه بگذرند و به طرح نهایی خود برسند.
نقطه ,ساعتی است که در چهار کاراکتر یا سلول بر صفحه آن و در هر کاراکتر شش نقطه درج شده ,کمپانی ای که ساخت و تولید آن را برعهده دارد در ابتدا سخت می کوشید تا راهی برای محافظت نقطه ها بیابد که در عین استحکام, زیبایی و دیگر خصوصیات از جمله سبکی خود را نیز حفظ کند.
اشخاص هم می توانند با لمس صفحه از زمان مورد نظر مطلع شوند و هم با فشردن دکمه هایی که در کنار ساعت قرار گرفته می توانند پیام هایی را به ساعت یا کسانی که مدنظرشان است انتقال دهند و یا تایمر و زمان ها را تنظیم کنند به همین خاطر به آن ساعت هوشمند (اسمارت واچ) می گویند(زیرا قادر است پیام های کوتاهی را ارسال کند.)
منشا ایده اولیه طراحی ساعت ؛
بنیان گذار و ایده اولیه این ساعت بریلی توسط کودکی تیزهوش به نام Eric Kim می باشد. چگونگی پیدایش این ایده خلاقانه در سر او به این ترتیب صورت گرفته ؛
زمانی که او در مدرسه در کنار دیگر همکلاسی هایش حاضر می شده یکی از دوستان نابینایش همیشه با خود کتاب های قطور و سنگینی که به خط بریل نوشته شده بودند , حمل کرده و به کلاس می آورده در حالی که بقیه دانش آموزان حتی به جای آوردن کتاب از تبلت استفاده می کردند,
وی همواره متعجب از آن که چرا تکنولوژی شامل حال این افراد نشده است , حقیقت آن است که با توجه به موانع و ناتوانی های که در پیش روی این افراد خاص وجود دارند نمی توانند از اختراعات و ابداعات جدید روز بهره مند گردند
ساعت نقطه تا حد بسیاری این امکان را برای این افراد فراهم آورده تا بتوانند قسمتی از تکنولوزی های موجود در بازار را به خود اختصاص دهند و مانند دیگر اشخاص ,سهمی از دنیای نوین پیرامون شان داشته باشند.
تولید و پخش ساعت های نقطه به طور جدی از ماه مارس 2017 آغاز می گردد و از قرار معلوم شرکت سازنده 140,000 ساعت را به نمایندگی ها و مغازه ها تحویل خواهد داد , که در صورت داشتن فروش صعودی آن به تولیدش خواهند افزود .
نظر بدهید